Hogy kerültél a csapatba? A Kovács Zsolti barátom által kerültem a csapatba, aki már korábban is az Alberlet.hu Ingatlan Kft. munkatársa volt. Nagyon megtetszett, amiket posztolt a Facebook-on a munkájáról és a csapatról. Régóta vágytam arra, hogy egy olyan pörgős munkám legyen, ahol jól kereshetek és, ahol baráti közösségben élhetek mindennap.

Korábban is foglalkoztatott, hogy az ingatlanpiacon helyezkedj el? Igen, nem is kicsit! Elárulok egy titkot, korábban építésvezetőként dolgoztam 8 éven át egy műemlékkel foglalkozó építőipari Zrt.-nél, ahol kezdődött az igazi szerelem az épületek iránt.

Buda vagy Pest? Mindkettőt szeretem, mert mindkét kerületben dolgozom. Azonban, kicsit jobban kedvelem Pestet, azon belül is a 13. kerületet, mert ott születtem és élek jelenleg is. Nincs olyan utca, amit nem ismernék.

Maradjunk egy kicsit akkor a 13. kerületnél. Mit gondolsz a kerület fejlődéséről? Én ezt napi szinten látom, és tökéletesen pozitívan tudok csak nyilatkozni. Hatalmas fejlődés a lakosság tekintetében, hogy a korábban rossz hírben álló utcák is egyre jobban megújulnak pl.: új építésű épületek születtek. Tudnék mesélni a Turbina utca életéről, nem sokkal volt jobb, mint a 1990-es évek 8. kerület veszélyes negyedei. Ellenben manapság a vizafogó egy népszerű kerület rész, hiszen itt valósult meg a Marina-part projekt, melynek öbölparti lakásai töretlenül népszerűek.

A Marina-part drága környéknek számít? A tapasztalatom az, hogy a Marina-part igazi multikulturális városrésszé nőtte ki magát, valóban ráéreztél, nem a legolcsóbb környék. Néha kicsit úgy érzem magam, mintha külföldön lennék, hiszen a Duna parton egyre több hajó parkol már.

Mi a helyzet a régi tégla lakásokkal, panelekkel? Nagyon kedvelem ezeket a lakásokat, hiszen általában a családok keresnek meg, hiszen rengeteg zöld terület ad otthont a paneleknek. A közbiztonság remek, mindenhol kamerákkal figyelik az utcákat, tereket, így a szülők is biztonságban tudhatják gyermekeiket. Közkedveltek a felújított panellakások, hiszen remek a szigetelés, ezáltal egyenletes hőfok van a lakásokban. A jellegzetes kép a panelházakról itt nem érvényes, hiszem rendezett épületek, felújított lifttel és gondozott közösségi terekről híresek.

Van kedvenc részed a 13. kerületben? Igen, a Göncöl-Gyöngyösi-Kámfor-Béke utca által határolt városrész. Igazán hasonlít a ,,Lila akác köz” stílusú amerikai idilli képhez, hiszen csupa családi és sorház található itt. Szeretem, hogy mindenhol fák és virágok borítják az utcákat, az ember már majdnem azt hiszi, hogy nem is a fővárosban járkál. Javaslom azoknak a családoknak, akik még éreznek késztetést ahhoz, hogy ismerjék a szomszédiakat és egy falatnyi zöld területtel színesítsék a szürke hétköznapjaikat.

Melyik 3 szó jellemez téged munkád során? Határozottság, humor, problémamegoldó.

Melyik a kedvenc lakástípusod? Ha már eddig nem volt szó a 13. kerület népszerű részéről, most lesz, bemutatom Újlipótvárost! Nehéz ügy, több is van! (nevet) Először, amikor elkezdtem dolgozni, mindenképp hasznosítani szerettem volna a korábbi munkámból tanultakat, ezért a nagypolgári, régi, tégla lakásokkal foglalkoztam, hiszen lenyűgöző adottságokkal bírnak. Már a kapuban lenyűgöző, külső homlokzatok fogadnak, iparművészeket meghazudtoló látványban van része az érdeklődőknek. A hatalmas ablakok, tágas terek az igazi nemesi életérzést ébreszti az emberekben. A vastag falak előnye, hogy remekül hő- és hangszigetelő tulajdonsággal bírnak, ami manapság nem jellemző minden új építésű projektre. A régi stukkó díszítések tovább emelik a lakás fényét.

Sokat foglalkozom szabadidőmben a piac állapotával, szeretek olvasni az új beruházások állapotáról, ezért úgy gondolom érdemes odafigyelni az új építésű projektekre, mert iránymutató a jövő építészet szemszögéből is. A CSOK hatására töretlen népszerűségnek örvend, de picit érdemes külön választani 1-1 új építésű lakóparkot. Őrületes minőség béli különbség van! Sok esetben már a burkolatok és a lift is jelzi, hogy olcsó kivitelezés ötvözi, na és persze a belső szerkezeteket nem is említem pl.: víz, fűtés, szigetelés technikai megoldásai. Nem gondolom, hogy ezek az ingatlanok hosszú élettel bírnak, ellenben érdemes picit utána olvasni, hogy mi is jellemezi az igazán jó új építésű ingatlanokat. Sokat elárul már a kivitelező cég múltja, érdemes jól körbejárni, hogy a pénzükért minőséget tudjunk vásárolni.

,,Annyira sokszínű ez a kerület, mint én. Minden lakás számomra egy új lehetőség arra, hogy boldoggá tegyem a tulajdonost, és a lakás új lakóját!”

 

E-mai: tulok.imre@alberlet.hu

Telefonszámom: +36-70-702-9868

Nézd meg a lakásaimat itt.

Kövess a LinkedIN-en is!