1. Védelem!

Panellakások esetében, nem olyan rossz a helyzet, pláne hogy nagyon sok panelházban inkább magasföldszinti lakások vannak, mint sima földszinti. Többen azon izgulnak, hogy valaki ugrálva beles majd, vagy be akar törni. Érdemes rácsot rakni vagy redőnyt és probléma megoldva. Ezzel szemben a legfelső emeleti panellakásokhoz nagy eséllyel a betőrök nem másznak fel és lifttel sem gondolják, hogy izgalmas lenne rabolni.

2. Szia tél, hello fűtés szezon!

Sokkal melegebb van, mint lentebb, ezáltal a számlánkon is látjuk, hogy alacsonyabb lesz a havi összeg. Lábjegyzet, panellakások esetében sokhelyen már fűtésszabályozók vannak, érdemes erre figyelni, amikor keressük az igazit! Na de nyáron? Igen, akkor meleg lesz, érdemes légkondival vagy ventilátorral harcba szállni.

3. Csodálatos kilátás!

Jobb esetben nem egy tűzfalat látunk, a szerencsések a városi panorámával ébrednek és VIP vendégnek érzik magukat otthonukban.

Néha nem árt a mindennapok fölé emelkedni, hogy a szürke valóságtól távolabb és magasabban észrevegyük a dolgok valódi méretét, hogy mi az, ami igazán számít, és mi az, ami valójában lényegtelen. A jó kilátás nagyon fontos.

Akik tériszonnyal küzdenek, nem igazán javasolt, hogy ilyen lakásba költözzenek.

 

4. Nincs vita!

A szomszédok sokszor megnyomorítják a másik lakó életét, itt 100%-os védelmet érezhet a lakó, hiszen nem lesz magassarkúban futosgáló szomszédasszony, vagy zsibongó gyerekek. A csend aranyat ér!

5. Biztosítási ügyek?

A fránya szomszéd meg az ő figyelmetlensége, vagy csak az idő vasfoga teszi lehetővé, hogy a felső lakás eláztassa lakásunkat, falainkat. Sajnos a felújítás költségei nem kárpótolják a bosszankodás idejét. Ha a legfelső emeleten laksz, kevesebb az esély a beázásra! Természetesen a tetőt ellenőrizni kell, nehogy pont azért legyen gond!

6. A csend ereje!

Forgalmas helyen is szinte csend van, esetleg a madarakkal találkozol, akik kedvesen köszöntenek. Idilli, de valóban zajmentes életet élhetsz a felső emeleten.

7. A fény újra átölel!

Végre nem kell aggódnod, hogy unalmas lakásban kell élned, mert a virágok imádni fogják a lakásod, hiszen szuper világos teret adsz nekik. 

8. Sportra fel!

Igen, sajnos gond is lehet a lifttel, kellemetlen tud lenni, ha lépcsőzni kell. Gondolj arra, hogy a napi sportot kipipálhatod. Idősebb korosztálynak azért nem ajánlott.