A városi életnek rengeteg előnye van, azonban tény, hogy nagyon sokszor érezhetjük úgy, hogy egyre több dolgunk van, míg a lakásban egyre csak fogy a hely… Ezen persze az sem segít, hogyha diákok vagyunk, akik többen költöznek egy néhány szobás lakásba, vagy az sem, ha a gyerekeink már iskolások, de kis lakásban élünk. Ezért most hoztunk néhány tippet, hogyan lehet a legjobban rendszerezni, átláthatóvá tenni az iskolához szükséges kellékeket.

 

Közhely, de igaz, hogy rend(szer) a lelke mindennek. Sokszor annyi papír, könyv, füzet és különféle írószer gyűlik össze kis helyen, amit lehetetlen rendben tartani. Kivéve, ha már jó előre gondoskodunk róla.

 

Címkézés

 

A legegyszerűbb és legköltséghatékonyabb módja az íróeszközök rendben tartásához, ha összeszedünk néhány befőttesüveget, használaton kívüli poharat, kaspót, és felcímkézve tesszük az asztalra. Így rendrakásnál is egyszerűbb lesz a dolgunk, és mindig egyszerűen megtaláljuk, amit keresünk.

 

 

Szeparálható elemek

Néhány kosár, irattartó rács, kisebb méretű polc segítségével könnyedén tárolhatjuk a könyveket, füzeteket, miközben egyedi dekorelemként is funkcionálnak.

 

 

A színek ereje

 

Válasszunk minden tantárgyhoz, minden témához különböző színű irattartókat, mappákat. Így könnyebb rendet is tartani, emellett a koncentrációt is segíti, ha valamihez tudjuk kapcsolni a tanulnivalókat.

 

 

képek forrása: Unsplash, Pinterest