A városokra általában jellemző, hogy kevés a szabad tér, viszont rengeteg embernek van szüksége otthonra, emiatt sokan élnek kis légterű lakásokban. Ha neked is kicsi a lakásod, és néha úgy érzed, élvezhetetlenül kevés az élettered, ne aggódj rengeteg szuper lakberendezési ötletünk van, amitől a legapróbb lakást sem fogod túlzsúfoltnak érezni.

 

1. tipp: Világos színek

 

Manapság népszerű a skandináv lakberendezés, a minimalista, letisztult stílus. Ha alapvetően nem is vonz téged ez az irányvonal, egy dolgot mindenképp érdemes megfogadnod: a világos színektől sokkal tágasabbnak tűnik a tér. Nem muszáj fehér falat választani, ha te épp a zöld vagy a lila megszállotja vagy, viszont ilyenkor tanácsos ezeknek a színeknek egy pasztellesebb, világos árnyalatát választani. Bútorokból is érdemes a világosabb barnákat, fehéreket előnyben részesíteni.

 

2. tipp: Galéria

 

Sokan nem szeretik, pedig szuper helytakarékos megoldás, és nagyon jól elválasztja a teret. Jó megoldás, ha csak az ágyat tesszük a galériára, de akár íróasztalt, kisebb munkaállomást is kialakíthatunk rajta, attól függően, hogy mennyire világos az a terület.

 

 

3. tipp: Egységes színek

 

Ha kiválasztunk 1-2 színt, amit kedvelünk, és hozzáteszünk egy világos, semleges színt, máris tökéletesen be tudjuk rendezni a kicsi lakásunkat. Az egységes színek azt a hatást keltik, hogy a lakberendezés tudatos volt, és az egységesség optikailag nagyítja a teret, így nem érezzük azt, hogy sok fura bútor között élünk, és nem férünk el.

 

 

Reméljük, hogy hasznosnak találtad ezt a kis összeállítást. Ha épp albérletet keresel, és csak kicsi lakásra van szükséged, nézz szét aktuális lakásaink között. Ha pedig további tippeket szeretnél, térj vissza blogunkra, ahol folyamatosan frissülő cikkekkel várunk! :)